Sundets TruckStop presenterer:
Den revolusjonære forfatteren,
eventyreren og alkoholikeren:


Jack London, (fødenavn Jack Chaney) kom til verden i 1876 og levde i førti år.
Han var avisgutt, matros, fabrikkarbeider, fyrbøter, hundkjører, perledykker, selfanger, cowboy, gullgraver, krigskorrespondent og mye annet.
Hadde han levd idag hadde han sikkert også kjørt trailer - fortrinnsvis langtransport.
Jack London er eventyreren blant forfattere, men han var også sosialist, og hans handlingsmettede bøker ser verden nedenfra, fra arbeidsfolks synsvinkel.

Den krasseste boka han skreiv er nok "Jernhælen", en revolusjonær roman som utkom i 1908, skrevet sommeren 1906. "Boken er en profeti om nazismen", skrev Aksel Sandemose i 30-årene. "En advarsel ingen hørte".

Av Jack Londons andre store bøker er den selvbiografiske Martin Eden, Avgrunnens folk og Et Landstykerliv mine favoritter. Andre klassikere er Kong Alkohol, Ulf Larsen, Runds Kapp Horn og Når Villdyret Våkner.

Jack London er arbeidersønnen som gjorde karriere som verdensberømt forfatter. Da han fikk sine første manus trykt og utgitt oppfatta han det som en triumf for seg og sin klasse. På slutten av sitt liv så han på forfattergjerningen på en annen måte. "Jeg hater det yrket jeg har valgt", sa han i et intervju. "Jeg maler fram det som de kapitalistiske redaktørene vil ha, og redaktørene kjøper det som forretningsavdelingen og redaksjonssjefene tillater. Redaktørene er ikke interessert i sannheten..."

Jack London døde 22. november 1916 av en overdose morfin.Har du aldri lest noen av Jack Londons bøker? Da har du gått glipp av noe stort!!!Bøkene han skreiv:Literaturlista på engelsk er henta fra www.jacklondon.com/Diverse bøker og filmer om Jack London:

Bokanmeldelser på norsk:
Ulvehunden
Når villdyret våkner
Når villdyret våkner


Andre sider på norsk:
Arne B. Høivik
LydbokforlagetDiverse Web-sider om


The Jack London Collection
www.jacklondon.com/
Jack London - his life and books
The Call of Jack London
Jack London på Tysk
Bilder av Jack London

Jack London

Tilbake til Biblioteket
Tilbake til Sundets TruckStop